-

Wednesday, October 7

lelaki tipikal laman sosial.

lelaki ini
egonya tinggi tak terlihat
tapi mentalitinya murah amat
semua wanita cantik dia mahu
bila tak dilayan buat tak tahu
masih menegur tanpa malu
macam apple juice dengan kuih bahulu
kepala hotak lu!

kalau dah disampahkan
takkan lah kau tak perasan
tak payah nak berangan
cuma memalukan kaum lelaki
berlagak macam puki
kan dah kena maki

di facebook kau lah romeo
di myspace kau lah hero
di friendster kau lah macho
di tagged pun kau lah yang mengucap helo
biar kau tahu realiti sebenarnya kau zero
"hi u ni hot la. nak number bleh??"
"bila i tgk u, i tak boleh tidur. serious."
"setiap kali terbayang u, i akan tengok langit"
"hihi, u ni cun la. dah ada bf?"
"dah makan? kalau belum saya nak belanja? =P "
"hey gorgeous, comment my pics k, takmo sombong2 tauu"
"macam pernah nmpk u b4 dis. plzz reply ok"
"i dah lama hidup sorang, u sudi tak kawan dengan i"
ini namanya terdesak
mereka otak rabak
perangai haprak
mental berkerak

sini aku pesan
simplistikkan fikiranmu
lazimkan akalanmu
sental mentalmu

jangan jual harga diri
kerna perempuan itu hobinya jual mahal (biarlah tak hot mana pun)
dan pembelinya harus lah yang kaya
kaya yang sendiri kau boleh beri definisi

pertama, meditasi.

17 comments:

فاطمه عليا said...

like!

aurox_3d said...

waw wafii.....memang ngetop r ko...ahak2...berdarah idung kalo pompuan bace...hehehe

Cinta moCha said...

azri..ak bace x berdarah idung pon
HAHAHA

wafo..sokong"..lelaki itu sgt lah desperate nye
hahaha

wafee said...

fatimah : aku suka juga. :D

azri : aku tuju ke lelaki kot. rangkap last tu baru ada kena sikit kat perempuan. ahah.

shuay : banyak kan lelaki macam tu? ni i rasa nak buat pertubuhan pembangunan lelaki dan sosial ni. hahaha.

Elly Elinna said...

*thumbs up!! :)

wafee said...

thumbs up for the losers. haha.

aurox_3d said...

typo r..niak aku mmg nak type laki tadi...tetiba tertaip pompuan..hik2

Cinta moCha said...

haha..tuh la wafo..i rase u patut buat cmtuh..i nak join boley ka?
hahahaha
mmg byk pon lelaki cmtuh..desperate nak mamp..xley blah..padahal muke xd la romeo mane pon..
ad sekali tuh..i dpt comment dlm ms.
selamat berkenalan pastuh trus bg num fon mxs+cel
mmg xley blah...hahahaha

alah..azri cover line..
hahahahahaha

Elly Elinna said...

kira siapa yang losers ni? tak paham.
wafi, post kali ni aku kasi 5 star. terbaek!

wafee said...

azri : taipo kau terbaik dowh. haha.

shuay : bangang kan ada manusia macam tu. rasa macam nak ajar je diorang cara memikat gadis secara online. hahaha.

elly : thanks. lelaki tipikal laman sosial lah yang losers. aha.

syafique said...

two thumbs up!

wafee said...

haha terima kasih babab.

[e.i.y.k.a.a] said...

aku suka entry ko! suka gile!

paling menyampah dekat org yg mintak komen gambar. ntah hape2. merepek gile! tak matang lgsg!!! aaaaaaaaaaaaa. tekanan ngan org2 cmnih.

wafee said...

haha. kau mesti banyak ketemu org2 macam tu kan.

raudhatul ain rosni said...

this is so hebat!

wafee said...

realiti yang hebat. haha.

Discrim said...

peh..ayat kau power bro..makan dlm ni..

dari mana mereka datang?