-

Friday, July 10

chill la weh!


ada orang kata masa itu emas.

ada orang juga kata masa tak boleh dibeli.

tapi aku sendiri pula kata emas boleh dibeli.

so how lah?


***

kerja aku hari ini, melepak.
result supplement paper belum keluar, jadi aku tak boleh masuk ke kelas lagi.
pls don't blame me for that. aku bosan tahap dewa di bilik ini.

12.00p.m. - lunch bersama engku, ungku, dan ekin. (mereka adalah asas kepada tungku kaki tiga yang selalu digunakan dalam makmal)

2.00p.m. - minum air sampai kembung perut bersama shakira, tya, radzi, sufiza, iylia, dan hatta.

9.00p.m .- dinner 'famili angkat' di klang. nama restoran itu persis nama duda mak - afnan. kami makan bersila di situ.

11.30p.m. - minum cham di pakli. main tipu sampai bosan. riak dan takbur si shakira berulang kembali.

2.30a.m. - pulang jua akhirnya. :)


***

aku kenal mamat ni melalui radzi, pertama kali bersua di bintang sidewalk.
kami ramai-ramai gelak ketawa buat lawak bangang.
masa itu aku tak sedar mamat ni rupanya bapak famous.
balik dari situ barulah tya beritahu mamat ni fashion designer yang sohor-sohor juga di malaysia.
rasa bersalah juga aku bagi teka-teki bodoh mengenakan beliau. haha.
oh, beliau ialah hatta dolmat.

ini beliau.



***

aku tunjuk gambar aku bersama engku pada tya dan sha.
gambar itu kami snap semasa lunch tadi.
mereka cakap kami seperti adik beradik.
oh makcik ini dua tahun lebih TUA dari aku.



i don't think so lah!


***


masa itu emas. namun bukanlah seperti emas biasa. tiada harga untuknya, namun kehilangannya boleh buat kita rasa rugi selamanya.
orang kata masa itu tak boleh dibeli. tapi sebenarnya boleh, jika kalian tahu caranya dan kalian bijak menghargainya.

dan itu aku yang cakap selepas orang lain cakap.


suka hati aku lah nak cakap apa pun. chill la weh!

3 comments:

Cinta moCha said...

1.asal rmbut u cam sakai nak mats????
2.aktiviti u seharian makan je ek wafo???gle gemok!!haha...

ainaeliana said...

btol2.. chill2!

zatiesiska abdul rahman said...

oh hatta tu msk project runway msian punye

dari mana mereka datang?