-

Tuesday, December 1

kunolistik.


dikatanya aku kuno untuk bertanya soalan lapuk.
tapi bila aku berlawak (walau tak jadi) mengatakan dia kuno sebab tak ada blog,
dia terus bertukar mood sombong.
reply sekadar cukup syarat.
satu patah demi satu patah.
bila ditanya kenapa dia jawab tak ada apa2.
dia ingat aku ini apa?
kepala hotak lu tak ada apa2.

banyak orang add aku di facebook, tapi gelintir sahaja yang menegur.
eh aku bukan desperate untuk kenal kau, aku cuma mahu cari kenalan baru.
kenalan yang betul2 boleh buat kawan.
aku cuba untuk menegur orang yang tidak aku kenal di facebook,
biarpun mereka yang mula add aku.
tapi bila ditanya kenapa add aku, mereka jawab, sengaja.
suka2.
dunia kuno mana aku hidup sekarang ni?
palat!

masa cuti ni aku ada azam untuk cari beberapa kenalan baru.
cuba tegur mana2 orang di facebook.
tapi tak ramai yang mahu beri respon.
mungkin mereka sibuk.
tapi ada juga sebilangan yg sangka aku ini lelaki tipikal laman sosial.
lantas sesal tersusul setelah itu.
haha.
lantak kau lah pelancau.

oh ok. siapa2 yang tegur aku, tapi aku tak respon, aku minta maaf.
aku mungkin agak celaru dan sibuk dengan hidup kebelakangan ini.
tapi aku sedia untuk tambah kenalan baru.
bila2 masa, tegur sahaja aku.

dan,
kepada followers yang aku tak berapa kenal,
kalau boleh cari lah ruang supaya kita boleh jadi lebih rapat.
bersahabat.
aku ini bukan manusia yang tinggi hidungnya.
jadi jangan lah risau.
sama2 kita berkongsi rasa di sini.
okay!


p/s: kalau lelaki tu aku kurang sikit nak bertegur. tapi jangan dianggap aku ini kaki betina, mungkin ada pengalaman yang kurang senang dengan lelaki ini buat aku berhati-hati untuk menyapa. faham2 lah kalian ok. ;)

9 comments:

ain said...

chil wafi chill.walaupun aku tak knl ko.tapi.member2 bukan.lepak2

wafee said...

aha. tak terasa sgt pun.

dah tau norma manusia mmg macam tu.

tapi ayat kau tu aku tak berapa nak faham lah.

izas said...

aku add ko sbb kita x-schoolmate

tak salah bukan?

walaupun kita tak pernah bertegur sapa sebelum ini.

wafee said...

eh?

sekolah rendah ke?

maaflah aku tak dapat cam.

izas said...

kat mrsm muadzam wahai encik wafi.

wafee said...

eh2.

kau jantan ke betina?

nama?

izas said...

aku perempuan la

asmaa hamizah

xtau la ko kenal ke x.

wafee said...

ouhh. haha. asmaa.

kenal2. budak pandai yang selalu naik pentas tu.

syafique said...

rmi laki tergila-gilakan kau kat perindu tu. sugar daddy. haha

dari mana mereka datang?