-

Sunday, June 14

cerita orang.




S (bukan nama sebenar), bersemangat bercerita kepada aku tentang A (juga bukan nama sebenar).
ohh, ini memang sesi mengumpat sampai terburai isi perut sebab ketawa non-stop.


S : hari tu aku lunch dgn A kat cafe. kami berdua je.
aku : oh. so?
S : aku makan nasi putih dengan kari ayam.
aku : so? (tak habis-habis so-ing kan)
S : aku makan guna tangan. si A makan kuih je masa tu.
aku : ohh.
S : pastu kan, dia cakap la kat aku, "you tak nak guna sudu ke? nanti tangan you berbau busuk."

*euww!*


oh ya, A ialah anak jati kelantan. tapi, bak kata orang-orang zaman sekarang, lupa daratan. cakap dengan orang kampung pun nak 'cakap luar'. berlagak.
kalau dengan si S ni lagi lah, habis keluar loghat UK dia. bukan slang 'Urang Kelantan' tapi 'United Kingdom' ok. ahah.


kalian tahu apa aku cakap pada si S akhir sekali?


aku : kau cakap dengan dia, "kau basuh b***k guna garfu eh? nanti tangan kau berbau dowh".


faham tak?






10 comments:

sHa said...

standard lor!

Elly Elinna said...

hahaha :D
paham dowh part last2 tuh.
=PPPPP

zatiesiska abdul rahman said...

eeiuu..dah tu die mkn kuih pkai sudu ke?? xpun pkai pisau ngn garfu..cam mkn steak je

haha yg last tu paham..gne berus kot :P

[e.i.y.k.a.a] said...

hahah. mengong! :D

.nad. said...

haha. senget :DD

. p i s e y . said...

hahahahaa^^

ARm Myopia™ said...

lol. wakakaka. terbaek la last touch ko tu.

░♥si lampu neon♥░ said...

ahahah lawak giler tak tahan!!

sHa said...

ramai nyer peminat si A(bkn nama sebenar)

hahhahahahha

waafee said...

oi si S (bukan nama sebenar), stdy ah! haha.

dari mana mereka datang?