-

Monday, April 20

cerita lama.




betina itu mahukan dia.
betina itu sampahkan aku.
betina itu masih tak sedar.

aku dahulu kepingin dia.
aku dahulu buangan dia.
nasiblah kini aku sedar.

***

aku tergelak sinis pabila memikirkan realiti kita.
yang dikendong berciciran dan yang dikejar.. hmm.. dapatkah?

tak perlu engkau menjilat kembali ludah engkau.
aku telah disejat naik ke troposfera.
berbahagia di dalam stratokumulus.
berdampingan bersama sahabat baru.
aku dihargai dan disayangi di situ.

oh. engkau delete aku sekali.
aku delete engkau dua kali.
so puas hati aku dua kali.
dan puas hati kau sekali, kan?

semoga kita bersemuka lagi semester hadapan.
tak sabar untuk melebarkan senyuman 'romantis' terhadapmu.
jujur
aku nyatakan, aku telah membenci dirimu.
oh maaf.
tiada lagi sayang untukmu, wahai cerita lamaku.




p/s: siapa-siapa tolong kirimkan salam aku kepadanya.
dah lama tak jumpa.
mungkin jika aku potong sebelah tangan baru boleh bersua agaknya.
=)




12 comments:

ainaeliana said...

woohoo mantap lah
ouch! giler kot
saya suke!!

waafee said...

kalau kau tahu cerita sebenar lagi seronok kot. ahah.

Elly Elinna said...

besh2 =)

ainaeliana said...

x nk citer kah?

waafee said...

di sini tidak sesuai utk aku bercerita. nanti ada spy tak puas hati. haha~

Elly Elinna said...

nanti jumpe jgn lupe bergosip =)
XOXO gossip girl~

waafee said...

hoish!

Cinta moCha said...

congratz wafo!!~
i jdkan u idola i!!:P

tiramisu said...

yup....ayat yg " x kan nak jilat ludah...... tu macam same kat my post gak.....huhu~
people lyke that is soooo complicated but it is more complicated when they complicate us toooooo~ eyh ni saya x ckp org yg dlm post awak k...hihi~dlm post saya punyer...

icha dnaughtiestkid said...

ape yg dh jd biar kan ianya berlalu fi..aku tak pihak mana2..berdendam tk bwk ke mana..tapi aku happy untuk kau kalau kau dh leh moved on..dont stuck with d past...enjoy ur life to the max..ape yg dh jd tu jd kan pengalaman ok.?

waafee said...

thanks korang ;)

Nurul Farhana said...

u xgtau.
n i kinda terasa dgn "jilat ludah"..
tp xpnting.
u dgn i.
itu yg pnting.

dari mana mereka datang?