-

Wednesday, March 25

rindu.

dua hari lepas, aku baca comment2 lama di fs.
teringat zaman mula2 buat fs neyh.
macam2 org aku add. aha.
namun tidak aku rindu pada itu.
rinduku pada kawanku, syurgaku.
rindu dgn nostalgia lama, kenangan silam.
saat kita masih bersekolah, atau masih belum mumayyis.
mereka adalah orang yang aku rindu masa dahulu.


-syukri-
kau bestfren sekolah rendah.
setiap malam lepak depan rumah kau.
aku rndu utk lepak di bangku buatan abah kau.
tapi bila malam, nyamuk byk. aku gatal.
byk yang kita kongsi kan.
stdy, perempuan, bola, dll.

-kawan2 mrsm muadzam-
uhh. byk yang ingin aku ungkit.
dari aku form1 hinggalah form5.
byk yg aku pelajari di sana.
dulu skema gle kot aku.
korang pun tahu.
tp aku tak rndu waktu skema.
aku rndu korang la weh.

-shabab-
encik shabab kawan aku dunia akhirat.
dari form 1 kita kawan kan bab.
ingat lagi zaman scabis dulu.
ingat lagi zaman ponteng bwh katil.
ingat lagi zaman takbai ramai2.
ingat lagi kita score math sama2.
ingat lagi kita meniru test objektif dari jauh.
ingat lagi kita lepak makan keropok.
ingat lagi kau bergaduh dgn cimbab.
ingat lagi kau menangis saat ibumu pergi meninggalkan mu.
ingat lagi kau menangis kesepian.
ingat lagi saat kita gelak tak ingat dunia.
ingat lagi bila kau ingin confess.
haha. maafkan aku bab.
byk lagi yg tidak terucap.
kau faham kan.

-azri-
lama kita tak lepak kan?
kita dulu selalu share pics yang kita edit kan.
kau ajar aku mula2.
lama2 aku dah pandai sendiri.
aha.
jom la picnic lagi.
kat tc ke.
ajak la member2 laen.

-fatin suhana-
memang benar dunia semakin canggih.
aku kenal kau melalui friendster.
skang dah jadi bestfren.
thanks to fs la kan.
so ingat lagi soalan math aku? uhu.
hmm.
dah lama x lepak kan.
kalau tak boleh kau blanje aku.
rindu mahu chatting dengan kau.
gaduh2, kutuk2, then majuk2. aha.
ingat lagi kita maen webcam until mornin.
kau still pakai tudung dalam bilik sndiri at 2.
gila kan kita masa tu. huu~

-farah-
aku kenal kau serentak dengan ita.
ingat lagi tym kita lepak kat wakaf.
borak2 tentang masa depan.
aku selalu mintak kau blanje aku.
ingat lagi tym kau pakai tongkat.
haha. kesian aku tgk.
ingat lagi x masa kita pergi rumah cegu samihah?
naik bus dari kemaman.
ain pun ada.
tym tu kita cakap2 pasal nak masuk uitm,
pasal application utk fast track account.
last kat sini jugak kita.
jujur sekali ku katakan, aku anggap kau macam adik aku.
aku risau kalau ada apa2 terjadi kat kau.
biar aku macam buat tak tahu, tapi aku ambil berat.
biasalah, lelaki control macho.
pasal semalam aku mintak maaf.
aku gurau2. tapi tak sgka kau marah.
sory.

-krun-
ohh anda sgt la baek.
aku rndu nak pegi pasar malam dengan kau.
hee. nak makan cndawan goreng.
eh krun i've heard sumthin bout u.
why u didnt tell me ha?

-fifi-
mula kenal di kem sains.
akhir form 3 kan masa tu?
u sombong n i jahat.
selalu gaduh.
but now kita dah baek kan.
nak maen bunga api dgn u.
huu.
pulang lah cepat ke malaysia.
i miss u!

-the scandals-
hee. rindu laa~

-classmate masa diploma-
rindu utk celebrate bday dengan korang.
huhu.

-radzi-
ex-roomate ku.
best bercerita dgn kau.
mengutuk-ngutuk org laen.
maen gta. study sama2.
buat toyol sama.
tapi fail x sama2.
kau pass, aku yang fail.
haihh.

-familyku-
dah lama tak balik kuantan.
rndu dengan adek2.
umaira sekarang dah boleh berjalan.
tak sabar nak tgk.
yeay! petang ni jugak aku balek.
sory la abah lama kite x balik.
bz je selalu.
uhuhh~

-khairundiana-
org rndu awk.
*senyap*





p/s: byk lagi orang yg aku rndu. tak mampu aku tulis semua.

10 comments:

[e.i.y.k.a.a] said...

wpun ak xde kne ngene ngn post ni tp ak rase sweet gile dow.

*leleh*

waafee~ said...

thanks. aha ;)

syafique said...

haha.. thx kat ko gak jadik kawan baek ak..=) na nanges!! huk2

fadH said...

nak nanges gak a....
nama ak x da....huhuhu

fatinsuhana said...

wUu..
teringat mase mule2 knal.
kau sungguh la tak berbudi pekerti.
tapew,
deep inside i know who u really am.
=)

waafee~ said...

bongok kau fadh.. kat mrsm dulu mane aku kenal kau sgt.. haha..

sHa said...

kau rindu kak ji?
so sweet!!!
rindu nk comolot kak ji eh?

idham said...

kakji lu rindu. gua lu xrindu k?

waafee said...

am rndu sket je.. x cmolot lagi.. hahaha

Nurul Farhana said...

:)

dari mana mereka datang?